Dados

Kopshouten vloeren

Dados is Spaans voor dobbelstenen. Met deze vloer kunt u wel een gokje wagen. Deze vloer is gemaakt van kopshout. Kopshout is veel harder dan hout over de lengte gezaagd. Het is een van de sterkste houten vloeren die er zijn. Kleine blokjes van hout, in de breedte gezaagd. Dados is er in eiken en notenhout.

Gebruik kopshout

Kopshout van STP is verlijmd op een drager van multiplex. Daardoor is deze veel minder gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid of vochtopname uit de ondervloer, dan traditionele kopshouten vloeren. Designparket Dados kan volvlak verlijmd, of zwevend geïnstalleerd worden. Ook op vloerverwarming en vloerkoeling. Hierdoor geschikt voor appartementen waar een houten vloer niet verlijmd mag worden.

Karakteristieke dobbelsteentjes

Kopshouten vloeren bestaan uit aan elkaar gelegen blokjes met als toevoeging dat de blokjes met jaarringen haaks op het vloeroppervlak worden aangebracht. De kopse kant is de hardste kant. Over het algemeen kan kopshout zeer goed tegen druk, doordat het een van de sterkste houtsoorten is. Waag een gok en breng het karakter in uw ruimte.

Kopshouten vloeren. Kracht en design in één, STP Dados